Адвокатът на бившия американски президент Доналд Тръмп притисна ключовия свидетел Майкъл

...
Адвокатът на бившия американски президент Доналд Тръмп притисна ключовия свидетел Майкъл
Коментари Харесай

Бившият адвокат на Тръмп подложен на кръстосан разпит

Адвокатът на някогашния американски президент Доналд Тръмп притисна основния очевидец Майкъл Коен по време на пресечен разпит в четвъртък, поставяйки под подозрение достоверността на показанията му. Това се случва в границите на първия углавен развой против някогашен президент на Съединени американски щати в Ню Йорк, оповестява Агенция Франс Прес.

Припомняме, че Тръмп е упрекнат във подправяне на документи за огромни суми. По документи той е възстановил на Коен 130 000 щатски $. Всъщност се твърди, че те са били изплатени на порнозвездата Сторми Даниелс преди изборите през 2016 година, с цел да купи нейното безмълвие за връзките му с Тръмп. Това се е случило преди акцията му за изборите. 

Екипът на отбраната се опита да внуши, че Коен в действителност е неудовлетворен някогашен чиновник, който лъже за възмездие. 

В началото на седмицата Коен непосредствено упрекна Тръмп в машинация, като призна, че е бил каран да заплаща на доста хора, с цел да мълчат. 

Делото се гледа единствено шест месеца преди деня на изборите, когато Тръмп се надява да си върне Белия дом, написа news.bg.

Под деликатното наблюдаване на Тръмп, адвокатът на отбраната Тод Бланш стартира втория си кръг от разпити, като акцентира на историята на Коен за неистини, изключително под клетва.

В допълнение към изброяването на безбройните измами на Коен - които той е признавал в предишното, в това число по време на пряк разпит - защитата също пусна клипове от подкаст епизоди на очевидеца, в които постоянно разискват някогашния президент.

" По-добре повярвайте, че желая този човек да падне ", сподели той в един епизод от 2020 година

Коен неведнъж е казвал, че поема " отговорност " за дейностите си и е понесъл следствията. Преди процеса, в това число в книгите си, той не скри презрението си към някогашния си началник.

Междувременно Тръмп се оплака, че предизборната му акция за нов мандат в Белия дом е възпрепятствана от траялите седмици правосъдни процедури, на които той би трябвало да участва всеки ден.

Определяйки случая като политизиран, той беше подсилен от антураж на водещи републиканци на процеса в Ню Йорк, с последния си екип от съдружници, в това число законодателите Мат Гетц и Лорън Бьобърт.

Извън съда Тръмп още веднъж се разгневи против това " каква машинация е цялата тази работа ".

" Седя тук съвсем четири седмици. И към момента ни следва дълъг път ", сподели той.

Защитата не е завършила разпита на Коен и ще продължи в понеделник. Няма чуване в петък заради церемонията по дипломирането на най-малкия наследник на Тръмп, Барън.

Прокурорите показаха, че 57-годишният Коен е последният им очевидец по делото.

Неговата история като цяло се подреди с Даниелс и Дейвид Пекър, шефът на таблоида, който сподели, че е работил с Тръмп и Коен, с цел да потисне отрицателното отразяване по време на кандидатурата на републиканеца за Белия дом през 2016 година

Тръмп отрича в миналото да е правил секс с Даниелс.

Неясно е дали той ще свидетелства.

Защитата уточни, че желае да призове един експертен очевидец, който да изясни статута на финансирането на акцията.

Но прокуратурата се опълчи, като сподели, че единствено съдията би трябвало да обяснява как се ползва законът.

Това е единствено едно от делата, водени против Тръмп.

Той може да дължи налози в размер на повече от 100 млн. $ вследствие на траялото години следствие на Службата за вътрешни доходи по отношение на изказванията за големи загуби от небостъргача му в Чикаго.

Тръмп е заявил големи финансови загуби два пъти - първо в данъчната си декларация за 2008 година, когато е декларирал, че постройката, потънала тогава в задължения, е " безполезна ", и още веднъж след 2010 година, когато е трансферирал собствеността ѝ в ново сдружение, също следено от Тръмп.

В резултат на изказванието от 2008 година Тръмп регистрира загуби в размер на 651 млн. $ за годината и няма данни то да е провокирало оборване от страна на данъчната работа, оповестяват изданията.

Съдия реши по-рано през май, че процесът против Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския във Флорида по обвинявания в нелегално запазване на класифицирани документи след напускането на поста му се отсрочва за неопределен срок.

Това доста понижава възможностите му да се изправи пред правосъдно жури по някое от двете федерални наказателни каузи против него преди изборите в Съединени американски щати на 5 ноември.

Американският областен арбитър Айлин Канън, която беше назначена на поста от Тръмп през 2020 година, съобщи във вторник, че процесът няма да стартира на 20 май, само че не дефинира нова дата. Канън насрочи предварителните чувания да продължат до 22 юли.

Тръмп се призна за почтен по 40 федерални обвинявания, че е задържал поверителни документи за националната сигурност в имението си Мар-а-Лаго във Флорида след напускането на поста през 2021 година и е попречил напъните на държавното управление на Съединени американски щати да ги получи.

Въпреки правните проблеми, Тръмп е любимец на републиканците за президент.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР